Over mij

Over mij

Esther Vollenga
Remedial teacher (Master SEN) en Kindercoach

Na jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, besloot ik in 2005 de schoolbanken weer in te gaan. Ik volgde de Pabo en werd leerkracht in het basisonderwijs. Als snel daarna haalde ik mijn diploma Master Special Educational Needs en werd remedial teacher. Ik wilde kinderen, die het moeilijk hadden in het onderwijs, de helpende hand te bieden en hen zo een stapje verder helpen in hun ontwikkeling. En zo geschiedde...

In 2010 startte ik mijn eigen praktijk Het Leerpunt. Inmiddels heb ik met veel enthousiasme en plezier al honderden kinderen en hun ouders mogen begeleiden met hun leerpunten en ben ik gediplomeerd Kindercoach, gecertificeerd Ik leer leren trainer en Rekenbootcamp trainer. Bij de naschoolse opvang van SKS Alles Kids verzorg ik Rekenbootcamps en Taalateliers waarbij samen spelend leren centraal staat.

Het werken met kinderen, hun ouders en school is inmiddels mijn passie geworden. Elk kind is uniek en het inspireert mij om samen naar passende oplossingen te zoeken voor de dingen die de leerling moeilijk vindt om te leren. Hierbij kijk ik naar de kwaliteiten en vaardigheden die het kind zelf al in huis heeft. Elk kind mag bij mij zichzelf zijn.

Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT). Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten rondom onderwijs en leren, volg ik regelmatig cursussen en studiedagen op mijn vakgebied en ben ik aangesloten bij diverse netwerken van remedial teachers, onderwijs- en zorgspecialisten.

Ik zie er naar uit om ook uw kind of leerling te mogen begeleiden.