Reviews

Wat klanten zeggen over Het Leerpunt

Ouder van een leerling uit groep 8 (zelfvertrouwen)
“Onze dochter heeft op de basisschool angst ontwikkeld voor de Citotoetsen. We hebben het hier meerdere malen met de verschillende juffen over gehad, maar dit bleek helaas geen vruchten af te werpen. We dachten steeds: “ach het gaat wel over.” Toen kwam ze echter in groep 7, waar ze de Entreetoets moest maken. Hier kwam een heel ander beeld uit dan wat wij verwacht hadden. Bovendien droomde ze er zelf van om naar de Theaterschool te gaan. We hebben haar intelligentie laten testen en hier kwam inderdaad uit dat zij tijdens de Citotoetsen een angst ontwikkeld had, waardoor zij niet optimaal kon presteren. We zijn toen bij Esther terecht gekomen en zij is met onze dochter aan het werk gegaan. De tools die zij haar heeft meegegeven voor zo’n angstmoment tijdens een toets hebben echt geholpen. Esther zet het kind centraal en kijkt welke strategie het beste bij hem/haar past. Echt top. Onze dochter heeft in groep 8 haar Cito Eindtoets vervolgens gemaakt zonder tranen en angst. Hieruit kwam een uitslag die geheel geheel paste bij haar kunnen en de intelligentietest. Esther, nogmaals hartelijk dank, dat ze mede dankzij jou heeft kunnen laten zien wat ze echt kan.”
Ouder van een leerling uit groep 5 (dyslexie)
“Wij merken aan onze dochter dat ze de hulp heel fijn vindt en ze is er heel positief over. Ik wil ook even zeggen dat ik het heel prettig vind zoals je ons op de hoogte houdt. Bedankt hiervoor.”
Ouder van een leerling uit 2 vmbo (leren leren)
“Het gaat steeds beter met onze zoon en ik denk dat we op het goede pad zitten. Door de begeleiding hebben we genoeg handvatten om verder te gaan. Zo is er nu een strakkere huiswerkplanning gemaakt, waardoor hij beter is voorbereid op de toetsen. De grote beren zijn een stuk kleiner geworden! Daarnaast gaat het slapen een stuk beter, omdat onze zoon weet dat hij het aan kan. We zijn heel blij met jou!”
Ouder van een leerling uit groep 7 en 8 (rekenen)
“Vóór de begeleiding van Esther kwam onze dochter uit groep 7 bijna elke dag met buikpijn, misselijkheid en duizeligheid uit school. Ze had zo’n moeite met rekenen, dat ze er een hekel aan had gekregen. Daarnaast werden haar cijfers steeds slechter en merkten wij dat ze een aantal sommen niet goed uit kon rekenen. We hebben toen de hulp ingeschakeld van Esther en sindsdien gaat het veel beter. De opgelopen achterstand is weg en onze dochter haalt goede resultaten, waardoor ze beter in haar vel zit. Ze is zelfs rekenen weer leuk gaan vinden! Dankzij Esther gaat ze nu weer met plezier naar school. Wij zijn erg tevreden!”
Ouder van een leerling uit groep 7 (rekenen)
“Hoi Esther, mijn dochter heeft vandaag een rekentoets gehad en we hebben groot nieuws… ze heeft een 9,3!! We zijn heel blij. Echt waar, een 9,3!”
Leerling groep 8 en brugklas (rekenen en leren leren)
“Heel erg bedankt voor alle goede hulp en heel erg bedankt dat je me hebt geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik snap rekenen nu eindelijk goed en ik weet ook hoe ik moet leren voor een toets.”
Ouder van een leerling uit groep 7 en 8 (lezen)
“Hoi Esther, het is niet te geloven maar onze zoon heeft het boek uitgelezen dat je had meegegeven. Ook onze jongere dochter heeft inmiddels het andere boek bijna uit. Zoals je al gewaarschuwd had: ze zijn besmet met het leesvirus!”
Leerling uit groep 7
“Misschien wil ik later ook wel mensen helpen zoals u dat doet. Het heeft mij namelijk geholpen, want ik heb nu veel meer zelfvertrouwen!”
Ouder van een leerling uit 3 havo (leren leren)
“Ik ben heel blij met je hulp. Thuis vertelt onze zoon niet zoveel over zijn ervaringen op school, dus we kunnen niet goed peilen of hij echt goed in zijn vel zit. Ook maken we ons zorgen om zijn cijfers. Fijn dat hij bij jou toch kan vertellen waar hij moeite mee heeft en dat jullie samen een oplossing daarvoor kunnen vinden!”
Ouder van een leerling uit groep 7 (rekenen)
“Ik ben erg blij dat je mijn dochter zo goed helpt. Haar zelfvertrouwen is omhoog gegaan door de lessen. Ook al zijn we nog maar net begonnen, ik kan nu al vooruitgang zien. Zo had ze voor haar eerste rekentoets een 7,9. Ze was zo blij!
Ouder van een leerling uit groep 8 (begrijpend lezen)
“Onze dochter zit dit jaar in een hele drukke klas en heeft hier veel last van. Door de chaos om haar heen lukt het haar vaak niet haar werk af te maken. Door de individuele begeleiding kan ze toch nog zo veel mogelijk leren in haar laatste jaar voor de middelbare school. Ze vindt dit erg fijn!”
Ouder van een leerling uit groep 7 (begrijpend lezen en rekenen)
“Onze dochter is heel blij met je hulp. Ze vindt het prettig om met jou de sommen te oefenen die ze in de klas zo lastig vindt. De extra uitleg die ze hierbij krijgt is een hele opluchting voor haar. Nu begint ze uit zichzelf aan het huiswerk, ook voor rekenen. Fijn!”
Ouder van een leerling uit groep 7 (begrijpend lezen en rekenen)
“Mijn dochter vindt jouw manier van begeleiden en hulp bieden erg prettig, omdat je zo aardig bent voor haar. Hierdoor is ze erg gemotiveerd om haar best te doen. Het boek dat je laatst had meegegeven om thuis te lezen heeft ze al uit! Wij waren erg verbaasd, omdat ze lezen hiervoor helemaal niet leuk vond. Inmiddels is ze al bezig in het tweede deel!”
Ouder van een leerling uit groep 4 (rekenen)
“Mijn zoon heeft veel goede ervaringen met jou tijdens de begeleiding. Zo vindt hij het fijn dat je hem vaak een compliment geeft en dat je een positieve aanpak hebt. Hij voelt zich op zijn gemak bij jou. Dat vind ik als moeder erg prettig!”
Ouder van een leerling uit groep 7 (rekenen)
“Onze dochter heeft bij Esther geleerd hoe ze beter met haar emoties kan omgaan. Ze was vaak boos en gefrustreerd doordat het rekenen niet lukte. Zo had ze veel moeite met klokkijken. Nu heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen in het rekenen en heeft ze er meer plezier in. Dat vind ik erg belangrijk!”
Ouder van een leerling uit groep 8 (rekenen)
“Mijn zoon heeft door de begeleiding weer plezier met rekenen. Hij maakt uit zichzelf zijn huiswerk, in plaats van dat ik hem steeds aan moet sporen. Wat een vooruitgang!”
Ouder van een leerling uit de brugklas (leren leren)
“Na de cursus leren leren bij Esther te hebben gevolgd, haalt mijn zoon betere cijfers voor rekenen en wiskunde. Laatst kwam zijn mentor zelfs naar me toe, met de vraag of mijn zoon ergens geleerd heeft te plannen, aangezien hij dit zo goed uit zichzelf doet. Supertrots!”
Ouder van een leerling uit groep 5 (begrijpend lezen en redactiesommen)
“Onze dochter had altijd veel moeite met begrijpend lezen en vond toetsen maken lastig door de piekergedachten die ze had. Door de begeleiding is haar zelfvertrouwen gegroeid en maakt ze zich niet meer zo’n druk om de toetsen. Ze voelt zich veel sterker nu ze weet dat ze controle heeft over haar gedachten. Credits voor jou, Esther!”
Ouder van een leerling uit groep 7 (rekenen en begrijpend lezen)
“Ik ben erg blij dat het rekenen bij mijn dochter beter gaat. Ze haalt nu goede cijfers en haar werkhouding in de klas is ook verbeterd. Ze let beter op en kan zich nu goed concentreren tijdens de les. Ook met het begrijpend lezen is ze erg vooruit gegaan. Dankzij het oefenen op de computer heeft ze grote sprongen gemaakt.”
Ouder van een leerling uit groep 7 (begrijpend lezen en dyslexie)
“Ik ben heel enthousiast over de begeleiding met begrijpend lezen. Mijn dochter heeft door deze extra lessen een betere werkhouding en concentratie in de klas. Ook het huiswerk maken is geen strijd meer. Ze leest tegenwoordig uit zichzelf een tijdschrift of boek voordat ze gaat slapen. Laatst vroeg ze zelfs of ze het volgende deel van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen’ mocht kopen! Ze heeft echt een sprong gemaakt. Super.”
Ouder van een leerling uit groep 8 (rekenen)
“De extra rekenlessen waren voor onze dochter het steuntje in de rug dat zij nodig had. We hadden veel eerder deze lessen moeten nemen! Mocht het blijken dat de middelbare school tegenvalt, dan komen we zeker bij je terug!”
Ouder van een leerling uit groep 7 (rekenen)
“Onze dochter krijgt sinds kort begeleiding voor rekenen en is zeer enthousiast hierover. De extra uitleg en aanmoediging doen haar erg goed. Vroeger was er vaak ruzie over het maken van het huiswerk, maar nu gaat ze uit eigen beweging het rekenwerk maken. Dit slaat ook over op de andere vakken: ze neemt veel meer haar eigen verantwoording hiervoor. Ook haar zelf
vertrouwen is enorm gegroeid. We zijn erg blij met dit resultaat!”
Ouder van een leerling uit de brugklas (leren leren)
“Onze zoon heeft veel aan je leren leren training gehad. We merken dat hij nu beter weet hoe hij plannen, samenvatten en zijn werkhouding aan moet pakken (soms zelfs beter dan zijn klasgenoten!). Dat geeft rust en zekerheid met zijn nieuwe start in de brugklas. Hij is er nu goed van bewust wat zijn sterke en zwakke kanten zijn. Mede dankzij jou hebben we weer een gemotiveerde jongen! Bedankt!”
Ouder van een leerling uit groep 6 (rekenen)
“We hebben met onze zoon thuis geoefend met het huiswerk van de redactiesommen. Het gaat tot nu toe erg goed. Verder valt mij op dat hij goed weet hoe hij sommen moet uitrekenen. Of het nu plus, min, keer of delen is, hij ziet het. Hij rekent ook steeds meer uit zijn hoofd. Ik ben trots op hem. We gaan de goede kant op!”

Begrijpend lezen

Rekenen rekenen

Leren leren 

Spelling spelling

Dyslexie & Dyscalculie