Over Het Leerpunt

Mijn naam is Esther Vollenga. Ik woon samen met mijn man Ron en onze twee, inmiddels volwassen, kinderen in de Maaswijk in Spijkenisse. Na 16 jaar werken in het bedrijfsleven besloot ik in 2005 het roer om te gooien en het onderwijs in te gaan. Als kind wilde ik eigenlijk al graag juf worden en ik wilde deze droom alsnog waar maken. Ik volgde de Pabo en werd leerkracht in het basisonderwijs. Al snel merkte ik dat ik het liefst kinderen wilde helpen bij wie het leren niet zo gemakkelijk ging. Samen zoeken naar een aanpak en uitleg die wel werkte, vond ik erg leuk. Ik herkende mezelf als kind in deze leerlingen. Rekenen, en later wiskunde, vond ik namelijk in mijn eigen schooltijd erg moeilijk. Wanhopig werd ik ervan. Helaas was er op mijn basisschool geen extra ondersteuning. Wat had ik graag iemand gehad die het nog  een keer extra uitlegde! Op de middelbare school  schakelde mijn ouders een wiskundeleraar in en kreeg ik bijles. Die lessen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik mijn eindexamen (met wiskunde!) heb gehaald. Wat ben ik daarvoor dankbaar geweest.

In 2010 starte ik mijn eigen praktijk. Inmiddels heb ik zo’n duizend leerlingen en hun ouders, leerkrachten en intern begeleiders mogen helpen met hun leerpunten. Samen met mijn twee fijne collega’s Karin en Mirjam begeleid ik ook veel groepen leerlingen op scholen bij het versterken van de basisvaardigheden. 

Visie

Alle kinderen leren lezen en rekenen!
 Elk kind heeft de mogelijkheden in zich om te leren. Om deze mogelijkheden te ontdekken, kijk ik naar de kwaliteiten en vaardigheden die het kind al in huis heeft en welke het nog moet leren. Ik ben ervan overtuigd dat alle kinderen met plezier kunnen leren en zich maximaal ontwikkelen als het onderwijs optimaal aansluit. Als we uitgaan van wat het kind al kan, de sterke kanten en capaciteiten is groei mogelijk en volgen plezier in leren, motivatie en zelfvertrouwen vanzelf. Mijn droom is dan ook dat alle kinderen goed leren lezen en rekenen, zodat zij zich als volwassenen kunnen redden in de maatschappij.

Professionalisering


Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten rondom onderwijs en leren, volg ik regelmatig cursussen en studiedagen op mijn vakgebied en ben ik aangesloten bij diverse netwerken van remedial teachers, onderwijs- en zorgspecialisten. Ik ben geregistreerd lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT).

Naast mijn opleiding tot leerkracht en remedial teacher (Master EN) ben ik gediplomeerd kindercoach, gecertificeerd Ik leer leren trainer, trainer SLiM leren leren & plannen, Rekenbootcamp- en Spellingbootcamptrainer en Ambassadeur voor de Tafelmethode met stoplichtkaartjes.

Wilt u meer weten over mijn opleidingen en werkervaring, klik dan hier voor mijn LinkedIn profiel.

Ik zie er naar uit om ook uw zoon/dochter of leerling te mogen begeleiden.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
NEEM CONTACT OP