Voor ouders

Iedere ouder of verzorger wil het beste voor zijn of haar kind

U wilt dat uw zoon of dochter met plezier naar school gaat en goed in zijn of haar vel zit. Ook vindt u het belangrijk dat uw kind op school goed leert lezen en rekenen. Dan kan uw kind goed meedoen in de klas en kan het later uit verschillende opleidingen en beroepen kiezen die passen bij zijn of haar talenten en capaciteiten.
Samen met de leerkracht en intern begeleider op school, probeert u er alles aan te doen om daaraan bij te dragen en toch maakt u zich zorgen.

leren leren

Herkent u dit?

U merkt dat uw kind erg veel moeite moet doen om lezen, rekenen of spelling onder de knie te krijgen. Dat knaagt aan de motivatie en het zelfvertrouwen van uw kind. De scores zijn laag, uw kind leert niet meer met plezier en zit daardoor niet lekker in zijn/haar vel. Frustratie ligt op de loer en uw kind loopt het liefst hard weg van de schooltaken. Er komt niet uit wat erin zit.

De leerkracht probeert uw zoon of dochter zo goed mogelijk te begeleiden, maar heeft een klas vol kinderen die allemaal aandacht nodig hebben en maar één paar handen. Bovendien weet u dat er een lerarentekort is en dat het ziekteverzuim in het onderwijs hoog is. De juiste ondersteuning bieden, valt dan niet altijd mee. Thuis samen oefenen na schooltijd heeft u, ondanks uw eigen volle agenda, al vaak geprobeerd, maar dit roept alleen maar weerstand op bij uw kind. Bovendien weet u niet precies hoe u bepaalde lesstof moet uitleggen en hoe u uw kind kan motiveren. Dat is niet vreemd. Lesgeven is namelijk een vak!

Hoe fijn zou het zijn als uw kind:

 • Goed leert lezen en/of rekenen door extra uitleg en oefening?
 • Weer plezier krijgt in leren omdat het de lesstof eindelijk begrijpt?
 • Weer zelfvertrouwen krijgt en toetsen meer ontspannen kan maken?
 • Resultaten behaalt die bij hem/haar passen?
 • Beter kan meedoen met de lesstof in de klas?
 • Moeilijkheden leert te overwinnen en doorzettingsvermogen toont?
 • Leert hoe hij/zij het beste kan leren?
 • Het onderwijsniveau kan gaan volgen dat past bij zijn/haar capaciteiten?

Hoe fijn zou het zijn als u als ouder/verzorger:

 • Ziet dat uw kind beter in zijn/haar vel zit en het goed gaat op school?
 • Merkt dat er thuis meer rust is, omdat er minder gedoe is over het leren?
 • Weet welke oplossingen er passen bij de onderwijsbehoefte van uw kind?
 • Uw zorgen kunt delen met iemand die ervaring en kennis heeft van leermoeiijkheden, dyslexie en dyscalculie en die met u en de school meedenkt en samenwerkt?
 • Precies weet waar uw kind moeite mee heeft, zodat u hem/haar thuis ook gericht kunt ondersteunen?

Ervaringen

Jaren ging onze zoon met tegenzin naar school. Het lukte de school niet om hem te motiveren en te achterhalen wat de reden was van zijn negatieve houding. Wat de school niet lukte, lukte Esther in een heel korte tijd.
Esther gaf hem zelfvertrouwen en ze geloofde in hem. Met al haar geduld, positieve aandacht en vertrouwen gingen zijn resultaten op school omhoog.

Het was fijn voor hem dat hij de aanpak kreeg die hij nodig had. Ik zou iedereen Het Leerpunt aanbevelen. Onze zoon kijkt er nog steeds met een goed gevoel op terug.

Liselotte Westerbeek

Vóór de begeleiding van Esther kwam onze dochter uit groep 7 bijna elke dag met buikpijn, misselijkheid en duizeligheid uit school. Ze had zo’n moeite met rekenen, dat ze er een hekel aan had gekregen. Daarnaast werden haar cijfers steeds slechter en merkten wij dat ze een aantal sommen niet goed uit kon rekenen. We hebben toen de hulp ingeschakeld van Esther en sindsdien gaat het veel beter. De opgelopen achterstand is weg en onze dochter haalt goede resultaten, waardoor ze beter in haar vel zit. Ze is zelfs rekenen weer leuk gaan vinden! Dankzij Esther gaat ze nu weer met plezier naar school. Wij zijn erg tevreden!

Ouder van een leerling uit groep 7 en 8 (rekenen)