Leren leren en coaching

Leren leren en coaching

Leren... hoe doe je dat eigenlijk handig?  Gelukkig kun je ook leren leren!

Om goed mee te kunnen komen op school is meer nodig dan een gezonde dosis verstand. Factoren als motivatie, concentratie, huiswerkplanning, organisatie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen liggen aan de basis voor een succesvolle schoolloopbaan. Door kennis van leerstijlen, de werking van het geheugen, goede planning en motivatie gaat het leren gemakkelijker en blijft er meer tijd over voor sport en andere hobby’s.

Het Leerpunt verzorgt verschillende workshops en trainingen om te leren leren. Niet alleen handig voor kinderen met dyslexie, planning- en aandachtsmoeilijkheden, hoogbegaafden en brugklassers, maar eigenlijk voor alle kinderen die willen weten hoe ze het beste kunnen leren!


Training “Ik leer leren”

Deze training is geschikt voor leerlingen uit groep 7/8 van het basisonderwijs en de 1e/2e klas van het voorgezet onderwijs.
In 5 groepslessen van 1,5 uur (maximaal 4 leerlingen) of 6 individuele lessen van 1 uur werken we aan een aantal thema's rond het leren. Een individuele training kan op maat gemaakt worden aan de hand van de hulpvraag en is ook geschikt voor oudere leerlingen. Losse lessen over een bepaald leerthema behoren ook tot de mogelijkheid.

Les 1: Je ontdekt je kwaliteiten, leerstijl en je eigen manier van leren.
Les 2: Je leert omgaan met faalangst en hoe je gemotiveerd kunt worden en blijven.
Les 3: Je ontdekt hoe je slim kunt plannen en je huiswerk makkelijk kunt organiseren.
Les 4: Je ontdekt hoe jij je het beste kunt concentreren.

Les 5: Je leert je hersenen optimaal gebruiken voor het onthouden van lesstof.

Meer informatie: www.ikleerleren.nl.

  • 5 groepslessen van 1,5 uur (max. 4 leerlingen): € 150,00.
  • 6 individuele lessen van 1  uur: € 235,00,
  • Losse individuele les van 1 uur: € 41,00.
  • Werkboek “Ik leer leren”: € 32,50.


Workshop mindmappen

Mindmappen is een motiverende en effectieve techniek om samenvattingen en aantekeningen te maken en
structuur aan te brengen in werkstukken en spreekbeurten. Door gebruik van kleur en plaatjes worden beide hersenhelften actief gebruikt waardoor informatie gemakkelijker wordt opgenomen en onthouden. Ook het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, verbanden leggen en concentreren zijn daardoor gemakkelijker. Voor leerlingen vanaf groep 7/8 en het voortgezet onderwijs.

  • 3 lessen van 1,5 uur (individueel of groepje van max. 4 leerlingen):  € 112,50.

Workshop handig woordjes leren met Wrts

Leer de betekenis, uitspraak en spelling van woordjes in het Nederlands, Frans, Duits, Engels met dit gratis oefewrts-84df1ac5e23de9aae2e9ec3d89db9f08nprogramma. Leer hoe je woordenlijsten kunt downloaden, overhoorspelletjes kunt doen en hoe je woordjes kunt leren door te typen en te schrijven. Voor leerlingen vanaf groep 7/ 8 en het voortgezet onderwijs.

  • 3 lessen van 1 uur (individueel of groepje van max. 4 leerlingen): € 75,00.